Williams-Mercedes

Williams er et britisk formel 1 lag som ble grunnlagt og drives av Sir Frank Williams og Patrick Head. Laget ble startet i 1977, etter at Frank Williams allerede hadde prøvd å starte to andre Formel 1 lag, uten hell. Mange kjente førere har kjørt for Williams, inkludert Alan Jones, Nigel Mansell, Damon Hill, Alain Prost, Ayrton Senna og Jacques Villeneuve. Laget har vunnet totalt ni konstruktørtitler og sju førertitler.

Williams byttet til motorer fra Mercedes før sesongen 2014, derav lagets navn Williams-Mercedes. Tidligere har laget brukt motorer fra Renault og Cosworth. Laget oppnådde størst suksess med motorer fra Renault, og vant fem av de ni titlene med motorer derfra. Williams legger også vekt på å bruke teknologi som er utviklet for Formel 1 i den kommersielle industrien. Williams har mange suksesser å vise til gjennom årene.

Lagets førere i sesongen 2014 er brasilianske Felipe Massa og finske Valtteri Bottas. Lagets testførere er brasilianske Felipe Nasr og britiske Susie Wolff. Alle lagets chassiser har forbokstavene FW, initialene til Frank Williams, fulgt av et nummer. Totalt har laget fullført 627 løp (616 som konstruktørlag), og vunnet 114 løp. Det gir en seiersprosent på 18,7 %. Laget ble nummer ni i 2013.

admin