Volkswagen Motorsport

Flere bilprodusenter satser på motorsport. Motorsport kan være en god anledning til å vise fram bilene de lager, og det er også god markedsføring. Når produsenten deltar i et løp, blir produsentens navn nevnt mange ganger, og blir et navn folk merker seg. Det aller beste er selvsagt å gjøre det bra i store løp. Da får man ekstra god reklame.

Volkswagen Motorsport er laget til Volkswagen. De konkurrerer blant annet i WRC, der de har gjort det veldig bra de senere årene. Teamet har for tiden den store æren å representere to veldig framgangsrike førere, nemlig Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala, eneren og toeren i WRC 2014.

Sebastien Ogier vant WRC sesongen 2013, og gikk inn i sesongen 2014 som klar favoritt. Men han fikk sterk konkurranse fra lagkameraten Jari-Matti Latvala. Det ble kjørt 13 runder i WRC 2014. Ogier ledet gjennom hele sesongen, men ledelsen hans til Latvala var knapp, og sesongen var veldig spennende. Sebastien Ogier klarte å sikre seg seieren i nest siste løp, men det var likevel stor konkurranse om å vinne det siste løpet, for det handler jo om heder og ære.

Andreas Mikkelsen kjører også for Volkswagen Motorsport, og ble nummer tre i WRC sesongen 2014. Han ble med det den andre norske føreren som har havnet på pallen i WRC. Det var med på å gjøre sesongen ekstra spennende for norske fans. Mikkelsen kommer antakelig også til å være blant favorittene før sesongen 2015, slik at nordmenn har mye å glede seg til den kommende sesongen. Med tre førere på pallen, vant Volkswagen også konstruktørmesterskapet med god margin i 2014, og det gjør dem til favoritter før WRC 2015. Det kan bli en spennende kamp mellom de tre førerne deres.

admin