Red Bull Racing-Renault

Formel 1-teamet Red Bull Racing er eid av drikkevareselskapet Red Bull, derav lagets navn. Laget ble startet i 2005, da Red Bull kjøpte Jaguar Racing etter at dette laget trakk seg fra Formel 1.

Red Bull Racing har base i Storbritannia, og har hatt stor suksess. De vant både konstruktørmesterskapet og førermesterskapet i årene 2010, 2011, 2012 og 2013. Lagets nåværende førere er Sebastian Vettetl og Daniel Ricciardo. Lagets teamsjef er Christian Horner.

Jaguar Racing var tidligere eid av Ford, men på slutten av 2004 sa Ford at de ikke ville delta i Formel 1 lenger. Noen sier at laget ble solgt for 110 millioner dollar, mens noen hevder at Ford ga bort laget helt gratis, slik at de slapp forpliktelsene. Etter oppkjøpet kjørte bilene til Red Bull først med motorer fra Cosworth. Senere ble de supplert av Ferrari, og fra og med sesongen 2007, bruker bilene motorer fra Renault.

Red Bull var blant favorittene før årets sesong, men Mercedes har dominert denne sesongen. Red Bull ligger på andreplass sammenlagt. Daniel Ricciardo har kjørt best for Red Bull Racing denne sesongen. Han har tatt tre seiere og fire tredjeplasser, og ligger på tredjeplass i kampen om førertittelen.

admin