Mercedes F1

Mercedes GP (Mercedes Grand Prix Limited) er Formel 1-laget til Mercedes. Laget ble dannet 16.november 2009, etter at Mercedes-Benz og Aabar kjøpte 75,1 % av laget Brawn Grand Prix, som vant førermesterskapet og konstruktørmesterskapet i 2009, med motorer fra Mercedes.

Det nye laget markerte bilprodusentens comeback til formel 1 etter et fravær på 55 år. Laget er en fortsettelse på laget Mercedes-Benz, som kjørte Formel 1 i 1954 og 1955. Det nye lagets hovedsponsor er Petronas, og lagets hovedkvarter er i Storbritannia. Laget debuterte i Formel 1 under Australian Grand Prix 2010. Tyskeren Toto Wolff er lagsjef for Mercedes, og lagets førere sesongen 2014 er tyske Nico Rosberg og britiske Lewis Hamilton. Laget ble på andreplass i 2013, og var blant favorittlagene foran årets sesong.

Mercedes har hatt en veldig god sesong i år. Nico Rosberg og Lewis Hamilton har for tiden de laveste oddsene. Det er ennå ikke avgjort hvem av de to som blir årets verdensmester, men uansett hvem av dem som vinner, så kommer Mercedes-teamet til å være det vinnende laget i år. De har allerede sikret seg konstruktørtittelen, en tittel som henger veldig høyt. Dette er første gang Mercedes vinner konstruktørtittelen, og selv om sesongen ikke er ferdig, kan de allerede juble over denne viktige seieren.

De to førerne til Mercedes har sikret seg seieren i 13 av de 16 første rundene i årets mesterskap, derfor er det ingen tvil om at det er enten Rosberg eller Hamilton som kommer til å bli verdensmester. Hamilton har vunnet ni av løpene, og leder sammenlagt med 291 poeng. Rosberg har vunnet fire løp, og har 274 poeng. Nærmeste konkurrent er Daniel Ricciardo, som har 199 poeng. Dermed kommer Mercedes til å sikre seg både konstruktørtittelen og førertittelen i 2014, med all den prestisjen som ligger i dette.

admin