Ferrari

Scuderia Ferrari er racinglaget til Ferrari. Laget har konkurrert innen flere bilsportklasser gjennom årene, men nå konkurrerer de bare i Formel 1. Laget bla startet av Enzo Ferrari i 1929, og stilte til sine første løp i 1932. De er dermed det eldste laget i Formel 1. I starten konkurrerte laget med biler fra Alfa Romeo, men i 1947 begynte de å lage sine egne racerbiler.

Ferrari har vunnet hele 15 førermesterskap og 16 konstruktørmesterskap, og er dermed det mestvinnende laget innen Formel 1. Laget har hatt kjente førere som Alberto Ascari, Mike Hawthorn, Phil Hill, Niki Lauda, Michael Schumacher og Kimi Räikkönen. Laget førere sesongen 2014 er Fernando Alonso og Kimi Räikkönen.

Laget startet i 1929, men i 1939 ville Alfa Romeo starte sitt eget lag, og ønsket å kjøpe laget til Ferrari og bytte navn på det (http://auto.howstuffworks.com/ferrari-history1.htm). Ferrari bestemte seg da for å forlate Alfa Romeo, men Alfa Romeo krevde at laget ikke fikk bruke navnet Ferrari de neste fire årene. De fikk derimot utvikle egne biler, og etter krigen rekrutterte Ferrari mange av de tidligere kollegaene fra Alfa Romeo, og startet laget Scudero Ferrari. Laget stilte til løp i 1950, og vant sitt første førermesterskap i 1952.

admin